Sci-Fi mässa i Sthlm

 

DATUM: 5 - 6 december 2009

TID: 10.00 - 18.00

BILJETTER: 100 SEK/dag. Barn (3 - 7 år) 60 SEK/dag. Köpes på plats.

PLATS: Stockholmsmässan, Mässvägen 1, ÄLVSJÖ

GÄSTER: Skådespelare: Edward Furlong, Jeremy Bulloch, Michael Ironside, Edi Gathegi och Doug Bradley

Regissör: Ruggero Deodato


Gäster


Och som vanligt kommer det på konventet att finnas:
  • Försäljning och demonstration av div. varor.
  • Spelbolag som presenterar nya produkter i vår "Gaming Zone".
  • Utställning av äkta filmrekvisita. (Star Wars, V, Harry Potter, Goldfinger, Octopussy, View to kill, Stargate, Terminator 1, Indiana Jones IV, mfl)
En full-size R2-D2 att glida runt på mässan! (http://www.youtube.com/watch?v=uoXbrl2punU) :D

Och Dragon's Lair håller turneringar i:
  • Pokémon TCG
  • World of Warcraft Miniature Game
  • Magic The Gathering!
  • Yu-Gi-Oh
  • Star Wars Miniatures
  • The Spoils
  • Monster Apocalypse
Samt mycket mycket mer!

Så boka in första helgen i december
för lite härliga nörderier!



För mer info gå in på http://www.scifiworld.se/convention_S2009.html

Den vuxne nörden

Lider alla nördar av Peter Pan-komplex och vill inte växa upp utan vill för evigt få köpa sina små spelfigurer, samla på star wars-lego, spela dataspel, etc, etc? Kommer de att en dag sluta vara nördar och "växa upp"? Eller kommer de att använda sina nörderier för att ta sig fram i livet?

Nästa vecka kommer vi att prata om vad som händer när nörden växer upp och vi vill gärna att du hör av dig till oss och berättar hur du känner. Eller om du känner någon som aldrig lade av med sina nörderier. Eller om du känner någon som helt plötsligt en dag beslöt sig för att ta av sig nördkappan och bege sig ut i den vanliga världen...

Lämna en kommentar här, skriv till oss på facebook (I Nörd och Lust - snackar nörd med DIG på Studentradion 98.9!) eller maila oss på [email protected]

ZOMBIES!

INOL kunde omöjligt ha vridigt och vänt, analyserat, förkastat och älskat klart på ämnet zombies endast under dagens program - det var mycket som diskuterades innan, under och efter programmet och självklart ska våra älskade lyssnare få ta del av delar av den informationen med!



Till att börja med har vi vår Top Tre Zombiespel-lista


På första plats ligger inget mindre än Resident Evil 4. Detta spelet är lite mer för de spelvana och domarna var eniga om att spelet innehaver en skön spelkänsla, en bra story och såklart Zombies i massor att döda.




På andra plats ligger 2008s mest beroendeframkallande spel Left4Dead. Det här är en helt annan spelform än Resident Evil 4 (Tillskillnad från Resident Evil 4 som är ett third-person shooter spel så är Left4Dead ett mutliplayer spel) och har sin egna charm. Det tvistades mycket om Resident Evil verkligen var bättre än Left4Dead men efter en kost diskussion angående speltyp, användarvänlighet, story, osv så tilldelades L4D andra plats.



Och så tillsist på tredje plats finner vi Dead Rising. Detta spel som hyllar George A. Romeros Living Dead-filmer och utspelar sig på ett köpcentrum och vars coolaste attribut är att man kan plocka upp hundratals olika saker och använda dem som vapen.




Sedan har vi våra Zombie-boktips!

Zombie Survival Guide av Max Brooks

När de odöda stiger upp ur sina gravar och traskar land och rike runt - kanske utan att du ens är medveten om det - måste du ta vara på livet. Här är manualen för att klara sig när man hör dem stöna "BRAAAAAINS!"

Ett smakprov på de tio främsta tipsen:
1. Organisera försvaret innan de återuppstiger.
2. De känner ingen rädsla - varför skulle de själv då frukta något?
3. Använd huvudet och hugg av deras.
4. Man behöver inte ladda om eggvapen.
5. Det bästa skydd du kan skaffa dig är slimmade kläder och kort hår.
6. Upp för trappan och förstör den sedan bakom dig.
7. Ut ur bilen, upp på hojen.
8. Håll dig i rörelse, håll en låg profil, håll dig alert!
9. Det finns inga säkra gömställen, bara säkrare.
10. Även om alla zombies försvunnit finns faran kvar.


World War Z: An oral story of the zombie war av Max Brooks

En framtidskildring om världskriget mot zombierna. Återberättad av "ögonvittnen" som författaren intervjuat.

och sist men inte minst:


Pride and Prejudice and Zombies

av Jane Austen och Seth Grahame-Smith


En mystisk pestsjukdom har drabbat den lugna engelska byn Meryton och de döda vänder åter från graven. Handgripliga hjältinnan Elizabeth Bennet har satt sig för att utrota de vandrande döda, men distraheras av den arrogante Mr Darcys ankomst. Snart följer en elegant duell i manér och kvicka repliker dem emellan, ackompanjerad av en mer direkt duell på det blodstänkta slagfältet där Elizabeth för korståg mot horder av köttätande vandöda. Vem får vem i slutänden? Och än viktigare, vem äter vem?

Boken består av 85% av den kända klassikern stolthet och fördom och 15% zombies har tillagts till historien  av Grahame-Smith. Jag har läst boken och tycker att den är helt underbar! Att läsa en klassiker som jag redan älskar och slänga in ett tema som Zombies kan inte bli bättre. Att i ena meningen läsa om Elisabeth Bennet och Mr.Darcy och i nästa läsa om Zombie-slakt och rundspark-kickar - kan man be om något mer eller något bättre?

Många frågar sig vad Jane Austen skulle sagt om att hennes verk används på det här sättet och enligt Grahame-Smith skulle hon ha tagit det med en klackspark: "Jane Austen skulle inte vända sig i graven. Hon hade humor, hon skulle ha skrattat och sedan skulle hon ha stämt mig på miljarder dollar".

Jag älskade den, och rekommenderar både till alla som gillar Austen och till de som aldrig gett henne en chans, men som gillar zombies, att läsa den och när de är klara med det ge sig på Sense and Sensability and Seamonsters.

BANG!

Alla som gillar cowboys och att besinningslöst terrorisera sina kompisar med öronbedövande utrop och elaka kort borde spana in Bang! Det är ett ganska simpelt kortspel för 4-7 spelare. Man ska inte förvänta sig något strategiskt djup, reglerna är inte tillräckligt komplexa och slumpfaktorn är för hög. Däremot är det hejdlöst roligt, i rätt sällskap.

I början av spelet får alla spelare en hemlig roll som antingen sheriff, laglös, dessertör eller vice-sheriff. Sheriffen måste avslöja sin roll i början av partiet men de andra förblir hemliga. Varje roll har olika uppdrag som de ska försöka uppnå. Samtliga handlar om att eliminera en annan roll. Dock krävs det en hel del spekulerande, observerande, förtal och tjuvkikande för att utröna vilka roller de andra har. Under spelets gång får man även tillgång till diverse utrustning och vapen.

Spelet har dock ett uppenbart problem, det kan ta väldigt lång tid om spelarna inte är vana i reglerna. Man måste i så fall hela tiden sitta o slå i regelboken när det är ens egen tur. Eftersom det är av yttersta vikt att man spelar med dolda kort kan en ovan spelare inte fråga någon av de gamla rävarna utan måste ta reda på själv hur saker o ting fungerar.

Spelar man dock några partier och kommer in i spelet så flyter det på riktigt bra och blir sanslöst roligt.

Ett tips för alla er dekadenta studenter är att lägga till följande husregler:
(1) Varje gång man förlorar ett liv måste man ta en tequila-shot!
(2) Det vanligaste kortet i spelet heter just "Bang!", om man inte ropar BANG! för full hals då man spelar ut kortet måste man ta en tequila-shot.

Detta garanterar att galenskapsfaktorn ökar flera steg!


RSS 2.0