Zombie-influensan

Vi varnar härmed för ett utbrott av den livsfarliga zombie-influensan. Be warned! /Ola

CREEPY, seriöst WTF?!

Satt i godan ro hemma och undvek tentamenskrivandet lite när en vän skickade ett IM med texten "...seriöst WTF?! och länken till cracked.coms artikel "13 real animals lifted directly out of your nightmares" jag känner sen tidigare igen de flesta av varelserna men de är lite nature freaks. Så om ni inte kollat in artiklen tidigare - gör det nu på http://www.cracked.com/article/125_13-real-animals-lifted-directly-out-your-nightmares_p1




[Bilden passar in lite med tanken på dagens "På gång" från INOL där vi rekommenderade att ni skulle läsa 'Sense and Sensibility and Sea monsters']



Vi hatar!



Just nu hatar jag verkligen att Terry Gilliams nya film The Imaginarium of Dr Parnassus (http://www.imdb.com/title/tt1054606/) inte tycks gå upp i Sverige. Kom igen! Det är Terry Gilliam ffs! Och Heath Ledgers sista framträdande dessutom. Jag vill klaga! Vem hör jag av mig till?

 

Vi i redaktionen vill fortfarande veta vad du hatar. Skicka din ultimata hatlista till [email protected]


Hata (Deluxe)

Under programen som vi sänder hamnar vi lätt i diskussioner och uttrycker vårt hat eller vår kärlek♥ Och nu den 28:e september kommer vi att ha ett exklusivt INOL "Hata Deluxe" program! Allt från att Star Wars och Treky-fans hatar varandra till filmer/serier/spel/saker som vi hatar. Du kan också bidra med din hatlista, skicka in dina absoluta hatobjektlista till [email protected]

Arr, ye pirate!


Den 19 september är det den internationella prata som en pirat dagen! Så klä ut dig eller byt bara ut din jargong till en pirat för en dag!


Och eftersom det är lördag så kan väl alla som planerar att gå ut ikväll dra till med pirat-pick up lines!

Tio top listan som röstat fram till dagens ära är (på engelska ofc):

10 . Avast, me proud beauty! Wanna know why my Roger is so Jolly?

9. Have ya ever met a man with a real yardarm?

8. Come on up and see me urchins.

7. Yes, that is a hornpipe in my pocket and I am happy to see you.

6. I'd love to drop anchor in your lagoon.

5. Pardon me, but would ya mind if I fired me cannon through your porthole?

4. How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?

3. Ya know, darlin’, I’m 97 percent chum free.

2. Well blow me down?

Och den absolut favorita repliken är:

1. Prepare to be boarded.


Mer information kan man hitta på: http://www.talklikeapirate.com/

Affischexponering för latmaskar

Jag (Malin) tycker inte som Nattens Mästare (Ola) att ni, älskade lyssnare och läsare, skall tvingas ränna hela vägen till Fantasia eller Prisfyndet för att beskåda vår pinfärska affisch, så jag lägger helt sonika upp den är.

Enjoy!



All affischering förutom affischering om affischering förbjuden förbjuden.

I nörd och lust har nu klämt ur sig sin första affisch! Med stor hjälp av måndagens gäst Andreas lyckades vi omvandla oss själva till 2D-format och kommer snart att pryda varje lyktstolpe och plank i Uppsala. Vi kommer även gå omkring med häftpistoler och sätta fast affischer på människor på stan som vi tycker ser balla ut.

Om ni vill beskåda redaktionens ansikten kan ni bege er till antingen Fantasia eller Prisfyndet för att se de två första prototyperna!

/Ola 'nattens mästare' Lundin

Filmrecension - Ponyo

 

Ponyo eller ”Ponyo på klippan vid havet” är Hayao Miyazakis nya tecknade film och är ett samarbete mellan Disney och Studio Ghibli.

 

Filmen är löst baserat på H.C.Andersens ”Den lilla sjöjungfrun”, Miyazaki har själv sagt att han blev inspererad att göra filmen efter att ha sett Disneys filmatisering från 1989. (IMDB)

 

Filmen handlar om dottern till en trollkarl och en havsgudinna, en guldfiskflicka vid namn Ponyo, som när hon undersöker haven träffar på människopojken Sõsuke. Hon tycker om honom och efter att ha blivit tillbakatagen ner i havsdjupen av sin far deklarerar hon bestämt att hon vill vara en människa ochåtervända till Sõsuke. Den magi hon släpper lös i sin omvandling och flykt sätter igång ett fruktansvärt oväder på haven och sätter hela världen ur balans. Man frågar sig om Ponyos kärlek kommer att vara besvarad och i så fall om deras kärlek kan överkomma allt som står emellan dem.

 

Hayao Miyazaki gör väldigt vackra och underhållande filmer som kännetecknas av att de till största del tecknas för hand. Just den här filmen påminner om hans andra film ”Min granne Totoro”.

 

Jag tycker om den här typen av tecknarstil, man tycker karaktärerna i filmen och den blandar magi och verklighet på ett realistiskt sätt. Både jag och de som jag såg filmen med tyckte om den och personligen tycker jag att det var lite tråkigt att den bara visas på svenska (förutom i Stockholm och Göteborg) men det är en bra film med en söt historia som både stora och små kommer att tycka om.

 

Så passa på att se den nu när höstmörkret och kylan smyger sig närmare och det är mysigt att sitta i en liten biosalong och titta på tecknat!

 

/Zuni Aurora


Revival of the Blog!

Ny termin, nya tag – visst är det så man brukar säga? Tre veckor in i höstens I Nörd och Lust - på Uppsala Studentradio 98.9, ett radioprogram av, för och om nördar – så är det på tiden att den här bloggen åter kommer till liv. Lite har ändrats sen i våras då eldsjälen Sigge har gett sig in på nya banor och lämnat plats åt en ny röst, nämligen mig, Zuni.

 

Hittills har vi hunnit prata om ”Back to the roots – vad gjorde oss till nördar?”, ”Nördens identitetskris och den akademiska nörden” samt ”Humor i rollspel” och nästa vecka är temat ”Epic film” så se till att lyssna på oss då!


I Nörd och Lust sänder på Uppsala Studentradio 98.9 och programmet sänds på måndagar 17.00-18.00. Kan du inte få in stationen på radion så kan man även besöka vårt privata krypin på studentradions hemsida (www.studentradion.com) under program-fliken högst upp.


Glöm inte bort att om du har en fråga eller ett ämne eller varför inte ett spel eller en film som du vill att vi ska ta våra nördglasögon och granska så är det bara att skicka ett mail till [email protected]


Och som alltid:
Vi älskar att göra radio, vi älskar vår radiostation och vi älskar alla våra lyssnare. I Nörd och Lust.


RSS 2.0