Disney

Älskade, goda/onda, hatade Disney.

Jag hoppas verkligen att ni lyssnade på dagens program med temat Disney. Oavsett om man gillar eller ogillar Disney så har vi alla en relation till multi-internationella Disney. För är det något Disney är bra på så är  det att nässla in sig överallt, inte nog med att de har flera film- och musikbolag i sin ägo, temaparker och leksaksföretag så har de sedan augusti 2009 Marvel i sin ägo, Även om alla nördar inte håller sig tätt med Disneys lång- eller kortfilmer så kommer alla superhjälte-älskade nördar nu förhålla sig till att exempelvis Venom numera tillhör Disney... Hur ska detta gå?

Själv är jag rätt tajt med Disney, trots allt av ondo som man ibland kan koppla till detta grandiösa företag som verkar vara efter att ta över världen, jag är inte allt för pepp på de Disneyproducerade stjärnor (ex Miley Cyrus, Hannah Montana) men säg långfilmsklassiker and baby I'm home! Jag har sett varenda en av de 49 klassikerna och väntar spänt på nummer 50 (Rapunzel eller Tangled kommer att bli makalös). Jag menar, jag tjatade till mig att få heta Aurora efter prinsessan Törnrosa. Och om man tittar i mitt spelskåp så är jag en stolt ägare av Disney TP och även på universitetet så får de stå ut med mitt tjat om Disney; en diskursanalys på Disneyprinsessor - om det inte är rosa-tyll-och-tecknat-musikal-nördigt så vet jag inte vad. Mer Disneynörd är det svårt att vara, i alla fall i INOL-redaktionen. Jag är bara tacksam över att jag fick ta tillfället iakt och snacka en timma om ämnet, och jag beklagar i förväg om jag kommer tjata om Snövit och Tiana de närmsta 5 veckorna.

Nästa vecka pratar vi om sitcoms: det kommer att bli massa Scrubs, How I Met Your Mother, Glee och mycket, mycket mer.

Som alltid, er nörd i etern, Zuni Aurora

En lite gladare tisdag

Efter gårdagens tårta-på-tårta med missfall var INOL inte speciellt pepp. UppconPeppen var som bortblåst och det fina vädret gjorde inte saken bättre, mer än att vi tog tillfället iakt att sitta ute med lite drinkar och njuta av lite kvalitativ tid med varann.

Idag däremot är jag lite gladare, om en timma sitter jag på bussen mot Stockholm för att se Dylan Moran, den irländske ståuppkomikern som var med i den fantastiska tv-serien Black Books - för er som inte sett den SE DEN!

IMBD skriver:

Bernard Black runs his own bookshop even though he doesn't much like people who buy books and hates having customers. Next door to Bernard's shop is the Nifty Gifty gift shop run by Fran, probably Bernard's only friend in the world. When Bernard's accountant goes on the run Bernard employs stress victim, Manny to help in his shop. This leads to a series of surreal adventures around the shop. 

Meet Bernard Black. Bernard is an anti-social, heavy drinking chain-smoker who owns a small London bookshop - an unusual vocation, given that he detests customers and delights in physically and verbally abusing them at every opportunity. His best (and only) friend in the world is his lunch time drinking partner Fran, a neurotic and boyfriend-desperate woman who owns the pretentious arts and crafts shop next to his. Bernard is cynical, abrasive and lazy, and is perfectly happy that way - but his life takes an unexpected turn when he sells 'The Little Book of Calm' to hyper-stressed accountant Manny Bianco, who against all odds ends up swallowing it. When the dust is settled, Manny will have a new job, Fran will have a new friend, and Bernard's life will be far more surreal (if that's possible). 

Och det blir inte speciellt mycket bättre än så ^^;


Och ikväll gör han en show på Göta Lejon och jag, Martina och tre andra filurer från Stockholm tänker sitta på parketten och njuta av varenda en av de 90 minutera!

Måndagshat

Jag skulle egentligen ha lagt upp det här igår men det blev inte av då jag fortfarande var på dåligt humör när jag väl kom hem... den 9-11:e april var Uppcon10 här i Uppsala och jag spenderade hela helgen på konventet och spelade in material, gjorde intervjuer, njöt av att vara på UKK och tog massa kort. I söndags satt jag minst 4h och redigerade materialet som jag spelat in. Det blev allt som allt 26 olika klipp som var allt mellan 30 sekunder till 1,5h som sedan skulle klippas ihop till ett reportage på tre delar (alla fem minuter var). Malin och Ola hjälpte till att klippa lite och välja ut material och skriva manus till några på:or. Vid åttatiden var jag så slut att jag beslutade mig för att ge upp för dagen medans Malin satt och jobbade vidare ett tag till. Ola och Malin träffades tidigt på måndagen för att fortsätta redigera och vid tvåtiden gjorde jag dem sällskap och vid tre var hela redaktionen samlas och vi gjorde upp planen (och körschemat) för dagen och började sätta ihop reportaget. Strax efter fem var del 1 och 2 klara, när jag skulle spara den sista ändringen på del 2 och så hängde sig programmet. Jag gick iväg för att fråga teknikansvarig huruvida Adobe Audition återskapar filer eller ej när datorn hänger sig. Och då går brandlarmet och vi måste uttrymma. Det tar ett tag innan vi får komma tillbaka in och programmet svarar fortfarande inte. Datorn startas upp igen och vi öppnar programmet, det återskapars inte men den senaste sparningen av filen var bara en låtskillnad. Jag sätter igång med att fixa till det (vilket skulle gå rätt fort eftersom jag visste precis hur det skulle vara) när programmet hänger sig igen. Och så hänger sig datorn (IGEN). Så jag byter dator, och processen upprepas igen. Det är nu knappt tio minuter till sändning och utan reportaget har vi lite nyheter och en recension men inget annat att fylla ett en-timmesprogram. Jag var rätt irriterad och lack, vilket man även kan säga om Malin, Kee och Ola var inte heller på topphumör så vi slängde in en repris av Rollspel och Religion från i höstas och sköt upp reportaget en vecka. Så ha överseende och lyssna på måndag istället.

Uppcon del 5

Uppcons sista dag, de första två timmarna på Vaksalatorg och UKK spenderandes fotandes. Redan då var några dystra och försökte göra det mesta av den sista tiden som fanns kvar på konventet. Det dansades och kramades på torget, sista-minuten-shoppades och njöt av det fina vädret. Många kommenterade att det strålande solskenet och den blåa skyn borde ha varit där hela helgen istället för kylan och regnet, men det har ju varit en fantastisk helg ändå!

Vår fotograf hade inte möjlighet att följa med oss idag så jag hade hand om fotograferingen själv under dagen. Likaså skulle INOL-redaktionens övriga medlemmar inte dyka upp förrens efter Uppcon då vi skulle sitta på radion och redigera allt insamlat material. Så avslutningen blev en liten utmaning för min del då jag satt med inspelningsutrustning i knät och kameran i handen, men roligt var det!

Cosplay-tävlingen var otrolig! Likaså sketcherna och prisutdelningen var även den trevlig att se på =)
Efter avslutningen tömdes UKK på folk och de 200 volentärerna påbörjade arbetet med att packa ner. Åt alla håll och kanter såg man nya och gamla vänner som sa hejdå, tackade för en rolig helg och man hörde löften om att ses till nästa konvent eller bara löftet om att hålla kontakten online.

Jag längar själv redan till UC11 och om UC fortsätter att utvecklas som de gjort de senaste 9 åren så kommer det att bli fantastiskt!
__________________________________________________________________
Bilder är på G, beräknar med att erhålla ca 800 st i veckan.

Uppcon del 4

Klockan 22:47. Vi sitter alla halvdöda i sofforna. Njuter av att inte ha några trånga klackskor på fötterna och lillsyrran sitter och flätar väninnans hår. I en annan soffa sitter en av syrrans killkompisar som sover här inatt, han kan knappt hålla ögonen öppna efter att ha varit igång i två dagar utan någon sömn.

Det har varit en lång dag, full med uttryck som klistrat sig fast på hjärnan. Man märker så snart man lämnar konvent-området --- för världen blir tyst, näst intill tom.
_____________________________________________________________________

Speedmeeting Var intressant att testa på. Det är samma princip som på speeddating; man slår sig ner vid långbord, har tre minuter att kommunicera på och när de är slut roterar den ena sidan av bordet. Det resulterar i att man under 45 min fick lära känna 15 nya människor, eller i mitt fall 12 för syrran och hennes vän kände jag redan och sedan var det en stol som var tom =( Man fick fem samtalsämnen (frågor) för varje ny person men det var inte alltid som man använde dem. Vissa var otroligt trevliga/intressanta och 3 minuter kändes som för kort tid medans andra kunde man inte vänta på att tiden skulle ta slut...

MinxZone Indiepop som var dansant tilltalande och underhållande att lyssna/se på. Bandet hade en energi och glädje som de delade med sig av till publiken och i mellansnacket så hade de tagit tid på sig att förbereda prator som de tog på svenska. Tidigare konserter som jag varit på med Moi dix Mois och An Café har man lärt sig säga "tack" eller "är ni med?" men MinxZone tog sig tid att förklara texter eller för att förmedla hur de kände och hur glada de var över att vara i Sverige.

Syrran och hennes vän köpte en cd och fick den signerad (de är glada över autograferna) och fick sig en liiiten pratstund med bandet då de förklarade lite vad som stod på de signerade lapparna och då de reagerade över hur kalla deras händer var.

Cosplay Två stycken cosplay-uppvisningar hann vi med idag! Den senare blev fullsatt på nolltid och vi fick stå ut med lite hat från andra konventare då vi fick bli insläppta trots att ingen mer fick komma in. Vi blev dessutom erbjudna platser längst fram (för fotografen, i det här fallet jag och inte vår älskade amatörfotograf) och i loungen.

Det fanns några otroliga cosplayoutfits och sketcherna var underhållande och merparten av dem riktigt, riktigt bra!
_____________________________________________________________________

Vi har tagit närmare 1000 bilder nu och imorgon kommer dessa att sorteras och sedan kommer de komma upp på bloggen. Likaså kommer vi att redigera det inspelade materialet imorgon efter konventets avslutning och det kommer att sändas under måndagens program. Jag kommer dessutom troligtvis att samla bilderna och reportaget och göra det till en film som läggs upp på youtube så att så många som möjligt kan få ta del av bilderna och intervjuerna.

Som alltid, Er vän i nörden, Zuni Aurora

Uppcon del 3

Lördag, dag 2 Trots att aktiviteterna har hållit igång hela natten (främst bio och spelbar) så tyckte de flesta att man skulle unna sig en natts sömn så att man var utvilad inför lördagen som beräknas toppa gårdagen. Med Cosplay-uppvisningar, Dance offs, konserter, tävlingar, och så mycket mer så är i alla fall jag att man fått i sig en god natts sömn.

Det här sällskapet beräknar med att vara i Uppcons lokaler i lagom tid för den öppna cosplay-uppvisningen.

_____________________________________________________________________

klockan 10:07/11:24. Idag tänkte flickorna i Vargas-hushållet köra på Dolls-looken. Vilket betyder att de fick stiga upp tidigt för att hinna med hår, smink, lösögonfransar, påtagning av peruker, göra lunch, äta frukost och allt annat som skulle hinnas med innan färden bort till Vaksala.

I skrivande stund sitter jag och äter frukost, packar väskan för dagen och bloggar. Mycket ska hinnas med så jag hinner inte göra ett fullt så utförligt blogginlägg som jag skulle önska, men det blir väl ett extra långt inlägg ikväll/idag istället.

Ha det gott kära nördar och vänner!
//Zuni Aurora

Uppcon del 2

Värkande fötter, blåmärken, trötta kroppar och huvudvärk; konventlivet kan vara tufft ibland.

Idag - Klockan 23:02. Hemma hos fröken Vargas är konvent-flickorna trötta. Vi har precis kommit hem och njuter av att inte ha några skor på fötterna, att slippa höra dunk-dunk-dunk och bruset av tusentals människor runt omkring en. Det har varit en trevlig dag; full med nya människor, en suvären invigning, musik, fika på muchi muchi caféet och häng på OPC (Orange Pop Café). INOL-redaktionen och vår fotograf kunde njuta av att säga "vi kommer från studentradion" och gå före i kön, få en presslapp och överallt mötas av hjälpsamma arbetare på konventet. Andra (däribland syrran och några vänner) stod i timtal i kö för att komma in

Insläppet började vid 12:00 och de som hade tältat de senaste två dagarna hamnade först i kön. Några stod där redan runt tio-tiden, men de flesta kom dit, likt oss, runt ett-tiden med hopp om att ruschen skulle vara över. Sådant var inte fallet. Lillsyrran stod i kö i ca 3-4 h innan hon kom in, kön sträckte sig runt hela Vaksalatorg bort längst med Vaksalaskolan. Men det var många som stod mycket längre. Och vi hade lyxen av att komma från stan men folk har åkt hit från Norge och andra ställen. Och de började åka natten till idag eller runt 5-6 på morgonen. Men trots att de varit på resande fot samt köat i 10-12 h var humöret på topp, inte ens regnet kunde dämpa stämningen!

_____________________________________________________________________

Urdrag från Fredagens händelser:
Antalet personer som ville in var enorm, Uppcon09 hade ca 3000 besökare men iår måste det vara ännu fler! Jag har redan nämnt att kön in till Uppcon var lång men den var full med människor som var utklädda, människor som höll i "Hug Me!"-skyltar och man lärde känna folk till höger och vänster.

Toaletten Nu har jag endast varit inne på tjejtoan med oj, vad det preppades därinne! Där trängdes det flickor i alla åldrar och former som bytte om, fixade hår, smink, linser osv. Om man vill känna av stämningen på ett ställe är tjejtoan ett ypperligt ställe att ta temperaturen på. För det är där man hör det smaskiga skvallret och kan ha givande samtal med främlingar.

Invigning Uppcon firar tio år vilket man, med rätta, gjorde en stor sak av under invigningen. Det hela började med en kortfilm som berättade Uppcons historia, sedan pratade man med en Japans ambassadör, "skaparen" av konventet Daniel M. Petterson, man talade med MinxZone och lite annat smått och gott hände innan det bjöds på tv-spelsmusik.

HITT
En av alla artisterna som uppträder under helgen. HITT spelar jazzig pianorock och trots regnet stod en trogen skara framför utomhusscenen när han uppträdde och de bjöds på en riktig show! Han dansade livligt på scen och försökte engagerat att underhålla och interagera med publiken. Han bad publiken lära honom ord (öga, näsa, mun) och bortsett från sin repoar sjöngs det Shiawase nara te o tatakou [= Klappa händerna om du är riktigt glad]. Slutligen måste man säga att trots några små tekniska fel (problem med micken, bakrundsmusiken försvann (HITT spelar alla tre instrument själv)) var det en riktigt bra show.

Vaksalatorg Utomhusscen, Orange Pop Café, ett tält med reklam för Närcon, ett aktivitetstält, och sist men definitivt inte minst Merchandise-tältet där bl.a. sci-fi bokhandeln och new nippon hade bord. Det såldes kläder, accessoarer, gosedjur, böcker, manga, cd- och dvd-skivor, leksaker och mycket, mycket mer.

OPCs Cupcakeskola På hemsidan utlovades en cupcakeskola och jag hade med stora förväntningar sett fram emot en workshop där man fick lära sig göra sockerpasta, hur man bäst gör glasyr och sedan få praktiskt testa på detta och göra sig en cupcake. En cupcake fick man göra men skolan bestod bara av att vår "lärare" satte ut glasyr, kristyr, sockerpasta, strössel, godis, florsocker och vatten på bordet där 14 förväntansfulla personer satt och visade hur man kunde göra ett bi av sockerpasta. Sedan fick alla var sin muffins med chokladbitar i som man fick dekorera med allt som fanns på bordet. Jag gjorde en ros-cupcake. Grön glasyr, en ros i rosa sockerpasta med lite gröna blad, lite grön kristyr som jag sedan kantade med rosa hjärt-strössel. De runt omkring mig gjorde en Avatar, ett Kawaii-slott, en svampskog, en cupcake med godis, en pacman osv. Roligt hade vi iallafall, trots att jag hade väntat mig mer.
_____________________________________________________________________

Morgondagen efterlängtas då det ska ses på Cosplay, Dance offs och vi ska även testa på speed meeting. Sedan blir det väl lite spel, lite musik, lite häng, massa snack och några intervjuer. Ska prata med Jocke från S.A.R.Z. spelbar, någon från New Nippon, kanske få prata med någon av artisterna, och sedan självfallet de som gästar konventet!

Uppcon del 1

Uppsala stad fylls åter igen med lolitor, cosplayare, gamers, wapaneses och nördar i alla åldar och slag. Vissa har campat på vaksalatorg sedan i onsdags för att vara de första som kommer in på Sveriges största animekonvent - UPPCON10! INOL-redaktionen kommer att vandra runt bland alla andra och njuta av konventets alla härligheter och intervjua och göra reportage närsom det bekommer dem. Med en amatörfotograf, fyra eminenta nörd-radiopratare, en syster och några vänner så tror jag att det här kommer bli en superb helg! Och för de i gruppen som har Uppcon som sitt första konvent hoppas jag speciellt för att deras helg ska vara fylld av härliga upplevelser och människor.

____________________________________________________________________

Gårdagen. Redan igårkväll dök lillsyrran och hennes vän upp och det diskuterades huruvida man skulle cosplaya eller inte. Jag själv hade haft planer att gå som Pinky (det rosa spöket i Pacman) men jag har inte hunnit med att sy dräkten så det blev inte av. Vi spenderade ett par timmar på http://www.animecharactersdatabase.com/ en otroligt bra sida där man kan skriva i ögonfärg, hårfärg och hårlängd i sökrutan och få fram förslag på anime-karaktärer med de dragen.

Sedan dök Billie upp vid halv elva, har inte sett henne sedan An Café-konserten 2008. Hon ska jobba på Uppcon och behövde någonstans att crasha för natten. Efter massa snack bäddades det i vardagsrummet och man lade sig för att vila inför den spexiga helgen.

Idag - Klockan 11.11. I Fröken Vargas hushåll håller man på att preppa och fixa inför konventets första dag. Hår har plattats och krusats, accessoarer har plockats fram och testats, batterier har laddats och kameran nedpackad i väskan tillsammans med småsaker som kan vara bra att ha (mobil, pengar, etc) för att inte tala om inspelningsutrustningen.

Jag tvingades upp redan vid sextiden imorse då Billie var tvungen att ta en tidig buss in till stan då de måste fortsätta rigga och förbereda inför konventet. Måste bara få klaga lite över hur svårt det är att somna efter att ha varit ute i den kalla luften. Det kan bli en lång dag så jag hoppas att fyra timmars sömn räcker. Men så snart man kommer in på konventet borde hajpen hålla en vaken =)

Återkommande rapporter lovas.
Kisu, Zuni Aurora


RSS 2.0