Sitcom (2)

Förra veckan skrev jag ett inlägg om sitcoms och hur det tidigare var något som sändes över radio. Idag blir äntligen INOLs program om sitcom sänt och det kommer att hållas i av Malin, Kee och redaktionen kommer även att gästas av f.d. INOL-medlemen, numera cinemani-mannen, Sigge. =)

Jag själv är ett stort fan av sitcom - eller tv-serier i allmänhet - och det smärtar mig lite att det är maj och alla serier börjar nå sitt slut och det kommer dröja till efter sommaren innan gamla och nya serier tar vid. Om ni inte redan hänger på tv.com så är det dags att börja nu. Nedan finns det länkat till maj serie-final-lista och en lista på vilka serier som kommer att fortsätta i höst, vilka som försvinner och vilka som hänger löst - kolla in:

http://www.tv.com/your-everything-guide-to-may-finales/story/22615.html?tag=hotspot;gumball;1

http://www.tv.com/whats-been-renewed-whats-been-canceled-whats-left/story/22757.html?tag=hotspot;gumball;1

Att succén Glee fortsätter är väl ingen nyhet för de som följer serien eller är up-to-date i allmänhet med serier? Det är några avsnitt kvar där (som sagt) Neil Patrick Harris kommer och spelar en f.d. Glee-elev och något annat som jag ser fram emot - Kurt försöker vara straight! Glee nässlar sig in överallt och på youtube har videon med Glee Flash Mob på Ohio State University den här månaden - och det är inte den enda glee mob videon där ute. Ta en titt och medan ni ändå surfar Glee på youtube, kolla in några av intervjuerna/auditionen med casten, vissa är riktigt intressanta/underhållande, ex Kurt (Chris Colfer) och Rachels (Lea Michele)

http://www.youtube.com/watch?v=HDNOB6TnHSI

Så tune in klockan 17:03 för INOL och temat nördar & sitcom.
//Zuni "Nobody puts geek in the basement" Aurora

International Star Wars Quote Day

Alla nördar med ett Facebook-konto borde uppmärksamma denna underbara dag, imorgon.

Gruppen skriver på eventets sida: "Celebrate Star Wars, the greatest saga of all-time, on May 4th, 2010. Simply make your Facebook status a quote from any one of the MANY memorable lines from any of the six movies."

För den som inte sitter på tusentals med citat från filmerna kan sidor som starwars-wiki komma till användning.
Länken har ett uppslag med citat uppdelade efter olika karaktärer eller grupperingar som jedi eller "last words".

http://starwars.wikia.com/index.php?title=Special:Search&search=Quote&fulltext=Search

May the 4th be with you!


Sitcom

Idag ska INOL prata om Sitcoms. Jag själv kan inte närvara men som alltid slänger jag upp ett blogginlägg. Idag skulle vi ha pratat om Sitcoms men då jag är sjuk och Kee är iväg och leker bibliotikarie så skjuter vi upp ämnet en vecka och kör repris. Vilket gör att nästa vecka är vi (borde vi) vara fulltaliga och kan ta oss an detta underbara ämne!

[Och för er Uppconfans ber jag om ursäkt för att bilderna ännu inte är uppe, men de är under redigeringsstadiet.]

 

Sitcom, eller situationskomedi, är en humoristisk dramaserie som kretsar kring en grupp fasta rollfigurer i en vardaglig miljö: hemmet, arbetplatsen, skolan eller vänskapskretsen.

 

Idag är sitcoms vanliga på TV men en gång i tiden sändes sitcoms på radio. Det hela började 1926 i Chicago då WGN sände Sam 'n' Henry. 1928 byte man kanal och började sända Amos 'n' Andy, ett 15 min-program. 1932-55 sändes The Jack Benny Program som 1950-55 även sändes på TV. Chip Youngs seriestripp Blondie comic strip gjordes om för radio under namnet Blondie under åren 1939-50. Och en av de mest framgångsrika sitcoms är Fibber McGee & Molly som sändes 1935-59.

 

Idag är ett sitcom-avsnitt är i regel 20-30 minuter långt och det finns en variet i utbudet. De flesta har väl sett eller känner till Seinfield, Fresh Prince in Bell Air, That '70s Show, Friends, Darma & Greg, Svarte Orm, Mr. Bean eller svenska Svensson, Svensson.

 

Några sitcoms som vi i redaktionen följer är Scrubs, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Community men även den nya sensationen Glee är en av de högt toppande serierna om man kollar TV.coms listning.

 

För några veckor sedan meddelande vi nyheten att Joss Whedon(!) och Neil Patrick Harris(<3) skulle gästa Glee. Tillsammans med alla andra Gleek-fans var både jag och Malin förväntansfulla, tisdagen den 18 maj visas avsnittet i USA men redan nu kan man se backstage-klipp och små intervjuer med casten och NPH på youtube.

 

Nåväl, det var allt för mig idag, glöm inte att lyssna kl.17:03 när Malin, Ola och Kee sänder och går in ännu djupare på fenomentet Sitcoms, jag vet att i alla fall jag ska göra det.

//Zuni Aurora


RSS 2.0