2010/2011

Hej alla nördar!
Här kommer dagens mer seriösa inlägg....

Idag går 2010 mot sitt slut och imorgon börjar 2011. 2010 har varit, som alla andra år, lite upp och ner. Jag själv har inte kunnat medverka så mycket i INOL (läs inte alls under hösten) och jag beklagar det, men ibland måste man sätta sig själv i första hand och jag är säker på att Malin, Ola, Kee och Jimmy har tagit väl hand om er.

Året har varit fyllt med nya spelreleaser, sci-fi och marvel på bio, konvent, lajv, veckomässiga radioprogram med era favoritnördar i etern och vi (eller i alla fall jag) hoppas på att 2011 ska bjuda på minst lika mycket roliga saker! Om man kollar in vilka filmer som kommer på bio, vilka nya serier som börjar sändas, vilka böcker förlagen gör reklam för, vilka spel som kommer ut och vilka konvent som kommer att hållas finns det hopp för nästa år.

Så jag hoppas att ert 2010 har varit bra, men att 2011 blir bättre! :D
Gott nytt år på er, jag hoppas att ni alla njuter av kvällen och tar hand om er, och att vi hörs ute i etern nästa år.

Kärlek, Zuni Aurora


X, matte och Pirater

Hej-här-kommer-ytterligare-ett-rätt-menlöst-inlägg!

För att fördriva tiden spenderar jag en del av mitt internetliv på sidor som fmylife.com och dearblankpleaseblank.com och tar del av människors klyftigheter och olyckor.

Idag hade Dearblankpleaseblank ett sött inlägg:

Dear Math Students,
I'm sorry your teachers made you join the search party for me,
I was busy helping pirates keep track of their treasure.

Sincerely, X.

Take Care, Zuni Aurora

Kvinnor och SciFi

Som feminim tjej har jag genom åren fått höra saker som "men du är ju tjej, hur kan du vara nörd?" och tack och lov har mycket ändrats över åren, kanske inte i bemötandet av kvinnliga nördar men snarare i antalet tjejer som aktivt visar upp sin nördiga sida, att grupper som Geek Women uppstått och att antalet tjejer på "nördiga" konvent har ökat är väl en av anledningarna till detta.

Sci-fi är en sådan här typiskt grej som tydligen inte ska gå hand i hand med tjejer, men nu har rättviseförmedlingen kommit ut (rätt nyligen) med en lista med just kvinnor som är experter på Sci-Fi, kolla in den på http://rattviseformedlingen.se/post/2134142567/de-har-kan-valdigt-mycket-om-sci-fi

//Zuni Aurora

Pepparkakshus!

Med December kommer förutom julen många tillfällen för pyssel, tillfällen som skriventen ifråga gärna tar och gör lite extra nördiga! =)

Pepparkakshus är ett simpelt exempel på detta, det finns ju så många objekt i nördens värld att ta till för att göra pepparkakshus-byggandet till ett roligt event.

Som exempel vill jag påvisa mitt och några vänninors konstverk: Borg Cube och Companion Cube!

 

Så testa själva på att göra ett rymdskepp, en kontroll, eller vad som helst, och skicka gärna bilder till oss i INOL!

//En frusen nörd (Zuni Aurora)


RSS 2.0