Mamma jag är en na'vi!

I dagens program kommer vi att ta upp ett fenomen som kallas för "otherkin". Otherkin är personer som anser sig vara något annat än människor. Ofta handlar det om mytologiska varelser såsom alver, drakar och nu på sistone na'vi (från James Camerons film Avatar).

Till en början var redaktionen något skeptisk till detta märkliga fenomen men ju mer vi läste märkte vi att detta är personer som är väldigt seriösa kring sina känslor och har stor förståelse för hur omvärlden ser på dem. En bra resurs för den som vill läsa mer är:

http://kinhost.org/res/Otherfaq.php


the curse and bliss of being sick

blääh. Av rubriken att döma antar jag att ni förstår att undertecknad är sjuk. jag varade hela tentaperioden och första skolveckan men så fort man blev ledig (hade inte skola i fredag, skulle visserligen jobba på radion - men sådant räknas inte som jobb) tyckte kroppen att nu, nu är ett ypperligt tillfälle att tappa rösten, få feber, nysa och hosta och allmänt bara vara miserabel.

Men, MEN, det har sina fördelar att vara sjuk, man kan nämligen gotta ner sig i ett berg av kuddar och ett täcke, plocka fram kakor (eller som jag baka kakor) göra lite te och sätta igång att se på serier, film och läsa - med andra ord göra sådant som man kanske inte hinner. Jag har äntligen tagit mig tid att läsa ut Jim C Hines "The mermaid's madness" - underbar bok, längtar till red hood's revange - och så har jag öppnat upp mina Hayao Miyazaki filmboxar och slukat film. Whispers of the Heart var en av de få som jag inte sett tidigare och är definitivt en ny Miyazaki-favorit!

the curse of being sick: mår miserablet, feber, snuvig, missade DMZ
and the bliss: mer tid åt nörderier!

2010

2010 har varat i 18 dagar hittills och INOL-redaktionen tycker att det verkar vara ett superår! Avatar och The Imaginarium of Dr Parnassius har avnjutits och vi väntar med spänning på X-men origins: Magneto och självklart The Hobbit! Men har starten på det nya året gett oss för höga förväntningar på det som komma skall? Kommer 2010 kunna leva upp till våra förväntningar?  Lyssna på dagens program tillägnat just detta!

Som alltid I Nörd och Lust, Måndagar 17:03-18:00. Lyssna på 98,9 eller online: http://studentradion.com/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=157

Studentradiopriset

Kära vänner!
Det var ett tag sen vi hördes sist. Studentradion har haft ledigt över jul och nyår för att inte tala om den lilla extra ledigheten innan vårterminen började. Men nu är vi tillbaka, uppvilade efter att inte fått nå ut till er, kära lyssnare och nördar, under en sådan lång tid...

Studentradiopriset var nu i helgen och vi är alla glada över att ha blivit nominerade i tre kategorier: Bästa trailer, Bästa Kultur och Bästa Reportage! Nästa år blir det till att vinna och mottaga mer än bara äran att bli nominerad. Men vi är inte bittra över att förlorat mot [Gejm] för vi vet alla att de bara slog oss med millimeter och att de kommer ligga illa till nästa år, så häng med oss ett år till för att Nörda Det Kommer Vi ALDRIG Att Sluta Göra!

RSS 2.0