Uppcon del 1

Uppsala stad fylls åter igen med lolitor, cosplayare, gamers, wapaneses och nördar i alla åldar och slag. Vissa har campat på vaksalatorg sedan i onsdags för att vara de första som kommer in på Sveriges största animekonvent - UPPCON10! INOL-redaktionen kommer att vandra runt bland alla andra och njuta av konventets alla härligheter och intervjua och göra reportage närsom det bekommer dem. Med en amatörfotograf, fyra eminenta nörd-radiopratare, en syster och några vänner så tror jag att det här kommer bli en superb helg! Och för de i gruppen som har Uppcon som sitt första konvent hoppas jag speciellt för att deras helg ska vara fylld av härliga upplevelser och människor.

____________________________________________________________________

Gårdagen. Redan igårkväll dök lillsyrran och hennes vän upp och det diskuterades huruvida man skulle cosplaya eller inte. Jag själv hade haft planer att gå som Pinky (det rosa spöket i Pacman) men jag har inte hunnit med att sy dräkten så det blev inte av. Vi spenderade ett par timmar på http://www.animecharactersdatabase.com/ en otroligt bra sida där man kan skriva i ögonfärg, hårfärg och hårlängd i sökrutan och få fram förslag på anime-karaktärer med de dragen.

Sedan dök Billie upp vid halv elva, har inte sett henne sedan An Café-konserten 2008. Hon ska jobba på Uppcon och behövde någonstans att crasha för natten. Efter massa snack bäddades det i vardagsrummet och man lade sig för att vila inför den spexiga helgen.

Idag - Klockan 11.11. I Fröken Vargas hushåll håller man på att preppa och fixa inför konventets första dag. Hår har plattats och krusats, accessoarer har plockats fram och testats, batterier har laddats och kameran nedpackad i väskan tillsammans med småsaker som kan vara bra att ha (mobil, pengar, etc) för att inte tala om inspelningsutrustningen.

Jag tvingades upp redan vid sextiden imorse då Billie var tvungen att ta en tidig buss in till stan då de måste fortsätta rigga och förbereda inför konventet. Måste bara få klaga lite över hur svårt det är att somna efter att ha varit ute i den kalla luften. Det kan bli en lång dag så jag hoppas att fyra timmars sömn räcker. Men så snart man kommer in på konventet borde hajpen hålla en vaken =)

Återkommande rapporter lovas.
Kisu, Zuni Aurora


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0