Uppcon del 2

Värkande fötter, blåmärken, trötta kroppar och huvudvärk; konventlivet kan vara tufft ibland.

Idag - Klockan 23:02. Hemma hos fröken Vargas är konvent-flickorna trötta. Vi har precis kommit hem och njuter av att inte ha några skor på fötterna, att slippa höra dunk-dunk-dunk och bruset av tusentals människor runt omkring en. Det har varit en trevlig dag; full med nya människor, en suvären invigning, musik, fika på muchi muchi caféet och häng på OPC (Orange Pop Café). INOL-redaktionen och vår fotograf kunde njuta av att säga "vi kommer från studentradion" och gå före i kön, få en presslapp och överallt mötas av hjälpsamma arbetare på konventet. Andra (däribland syrran och några vänner) stod i timtal i kö för att komma in

Insläppet började vid 12:00 och de som hade tältat de senaste två dagarna hamnade först i kön. Några stod där redan runt tio-tiden, men de flesta kom dit, likt oss, runt ett-tiden med hopp om att ruschen skulle vara över. Sådant var inte fallet. Lillsyrran stod i kö i ca 3-4 h innan hon kom in, kön sträckte sig runt hela Vaksalatorg bort längst med Vaksalaskolan. Men det var många som stod mycket längre. Och vi hade lyxen av att komma från stan men folk har åkt hit från Norge och andra ställen. Och de började åka natten till idag eller runt 5-6 på morgonen. Men trots att de varit på resande fot samt köat i 10-12 h var humöret på topp, inte ens regnet kunde dämpa stämningen!

_____________________________________________________________________

Urdrag från Fredagens händelser:
Antalet personer som ville in var enorm, Uppcon09 hade ca 3000 besökare men iår måste det vara ännu fler! Jag har redan nämnt att kön in till Uppcon var lång men den var full med människor som var utklädda, människor som höll i "Hug Me!"-skyltar och man lärde känna folk till höger och vänster.

Toaletten Nu har jag endast varit inne på tjejtoan med oj, vad det preppades därinne! Där trängdes det flickor i alla åldrar och former som bytte om, fixade hår, smink, linser osv. Om man vill känna av stämningen på ett ställe är tjejtoan ett ypperligt ställe att ta temperaturen på. För det är där man hör det smaskiga skvallret och kan ha givande samtal med främlingar.

Invigning Uppcon firar tio år vilket man, med rätta, gjorde en stor sak av under invigningen. Det hela började med en kortfilm som berättade Uppcons historia, sedan pratade man med en Japans ambassadör, "skaparen" av konventet Daniel M. Petterson, man talade med MinxZone och lite annat smått och gott hände innan det bjöds på tv-spelsmusik.

HITT
En av alla artisterna som uppträder under helgen. HITT spelar jazzig pianorock och trots regnet stod en trogen skara framför utomhusscenen när han uppträdde och de bjöds på en riktig show! Han dansade livligt på scen och försökte engagerat att underhålla och interagera med publiken. Han bad publiken lära honom ord (öga, näsa, mun) och bortsett från sin repoar sjöngs det Shiawase nara te o tatakou [= Klappa händerna om du är riktigt glad]. Slutligen måste man säga att trots några små tekniska fel (problem med micken, bakrundsmusiken försvann (HITT spelar alla tre instrument själv)) var det en riktigt bra show.

Vaksalatorg Utomhusscen, Orange Pop Café, ett tält med reklam för Närcon, ett aktivitetstält, och sist men definitivt inte minst Merchandise-tältet där bl.a. sci-fi bokhandeln och new nippon hade bord. Det såldes kläder, accessoarer, gosedjur, böcker, manga, cd- och dvd-skivor, leksaker och mycket, mycket mer.

OPCs Cupcakeskola På hemsidan utlovades en cupcakeskola och jag hade med stora förväntningar sett fram emot en workshop där man fick lära sig göra sockerpasta, hur man bäst gör glasyr och sedan få praktiskt testa på detta och göra sig en cupcake. En cupcake fick man göra men skolan bestod bara av att vår "lärare" satte ut glasyr, kristyr, sockerpasta, strössel, godis, florsocker och vatten på bordet där 14 förväntansfulla personer satt och visade hur man kunde göra ett bi av sockerpasta. Sedan fick alla var sin muffins med chokladbitar i som man fick dekorera med allt som fanns på bordet. Jag gjorde en ros-cupcake. Grön glasyr, en ros i rosa sockerpasta med lite gröna blad, lite grön kristyr som jag sedan kantade med rosa hjärt-strössel. De runt omkring mig gjorde en Avatar, ett Kawaii-slott, en svampskog, en cupcake med godis, en pacman osv. Roligt hade vi iallafall, trots att jag hade väntat mig mer.
_____________________________________________________________________

Morgondagen efterlängtas då det ska ses på Cosplay, Dance offs och vi ska även testa på speed meeting. Sedan blir det väl lite spel, lite musik, lite häng, massa snack och några intervjuer. Ska prata med Jocke från S.A.R.Z. spelbar, någon från New Nippon, kanske få prata med någon av artisterna, och sedan självfallet de som gästar konventet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0