Uppcon del 4

Klockan 22:47. Vi sitter alla halvdöda i sofforna. Njuter av att inte ha några trånga klackskor på fötterna och lillsyrran sitter och flätar väninnans hår. I en annan soffa sitter en av syrrans killkompisar som sover här inatt, han kan knappt hålla ögonen öppna efter att ha varit igång i två dagar utan någon sömn.

Det har varit en lång dag, full med uttryck som klistrat sig fast på hjärnan. Man märker så snart man lämnar konvent-området --- för världen blir tyst, näst intill tom.
_____________________________________________________________________

Speedmeeting Var intressant att testa på. Det är samma princip som på speeddating; man slår sig ner vid långbord, har tre minuter att kommunicera på och när de är slut roterar den ena sidan av bordet. Det resulterar i att man under 45 min fick lära känna 15 nya människor, eller i mitt fall 12 för syrran och hennes vän kände jag redan och sedan var det en stol som var tom =( Man fick fem samtalsämnen (frågor) för varje ny person men det var inte alltid som man använde dem. Vissa var otroligt trevliga/intressanta och 3 minuter kändes som för kort tid medans andra kunde man inte vänta på att tiden skulle ta slut...

MinxZone Indiepop som var dansant tilltalande och underhållande att lyssna/se på. Bandet hade en energi och glädje som de delade med sig av till publiken och i mellansnacket så hade de tagit tid på sig att förbereda prator som de tog på svenska. Tidigare konserter som jag varit på med Moi dix Mois och An Café har man lärt sig säga "tack" eller "är ni med?" men MinxZone tog sig tid att förklara texter eller för att förmedla hur de kände och hur glada de var över att vara i Sverige.

Syrran och hennes vän köpte en cd och fick den signerad (de är glada över autograferna) och fick sig en liiiten pratstund med bandet då de förklarade lite vad som stod på de signerade lapparna och då de reagerade över hur kalla deras händer var.

Cosplay Två stycken cosplay-uppvisningar hann vi med idag! Den senare blev fullsatt på nolltid och vi fick stå ut med lite hat från andra konventare då vi fick bli insläppta trots att ingen mer fick komma in. Vi blev dessutom erbjudna platser längst fram (för fotografen, i det här fallet jag och inte vår älskade amatörfotograf) och i loungen.

Det fanns några otroliga cosplayoutfits och sketcherna var underhållande och merparten av dem riktigt, riktigt bra!
_____________________________________________________________________

Vi har tagit närmare 1000 bilder nu och imorgon kommer dessa att sorteras och sedan kommer de komma upp på bloggen. Likaså kommer vi att redigera det inspelade materialet imorgon efter konventets avslutning och det kommer att sändas under måndagens program. Jag kommer dessutom troligtvis att samla bilderna och reportaget och göra det till en film som läggs upp på youtube så att så många som möjligt kan få ta del av bilderna och intervjuerna.

Som alltid, Er vän i nörden, Zuni Aurora

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0